Karides Şiş

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Karides Şiş
    Karides Tarifi

    Malzemeler:
    * 1 küçük kutu konserve ananas (250 gr)
    * Karabiber
    * 4 dilim tost ekmeği
    * 2 çorba kaşığı margarin
    * 2 çorba kaşığı köri
    * 2 çorba kaşığı mayonez
    * 3 çorba kaşığı labne peyniri
    * 1 demet taze soğan
    * 2 domates
    * 4 somon fileto
    * 3 çorba kaşığı limon suyu
    * 3 çorba kaşığı un
    * 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz.

    Hazırlanması:
    * Ananasın suyunu süzüp bir kapta biriktirin.
    * Küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Köriyi içinde hafifçe kavurun.
    * Ananas suyunu ekleyip ateşten alın. Karışıma mayonez ve labne ekleyip karıştırın.
    * Taze soğanı ayıklayıp yıkayın. Halka halka doğrayın.
    * Domatesi ayıklayıp yıkayın. İnce dilimler halinde kesin.
    * Balığı temizleyin. Ardından limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırıp una bulayın.
    * Sıvıyağ ve kalan margarini tavada kızdırın. Yağda önce ananası sonra domatesin her iki yüzünü kızartın.
    * Son olarak balığı 2–3 dakika kadar aynı yağda kızartın. Balıklar kızarırken ekmekleri tost makinesinde veya fırında ısıtın.
    * Ekmekleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine domates, ananas ve balığı yerleştirin.
    * Hawai usulü balığın üzerine köri sosu dökün ve taze soğanlarla süsleyip servis yapın.
    afiyet olsun​