Karides Levrek Güveç Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Karides Levrek Güveç Tarifi
    Karides Levrek güveç nasıl yapılır

    Malzemeler:
    500 gr. karides
    2 adet levrek füme
    10-15 adet kültür veya kestane mantarı, ince dilimlenmiş
    1 adet soğan, küp doğranmış
    3 diş sarmısak, kıyılmış
    3-4 adet orta boy domates, küp doğranmış
    1 adet sarı dolmalık biber, küp doğranmış
    1 adet kırmızı dolmalık biber, küp doğranmış
    5-6 yaprak taze fesleğen, ince kıyılmış
    3-4 dal taze kekik, ince kıyılmış
    10 dal maydanoz, ince kıyılmış
    100 gr. tereyağı
    rende kaşar

    [​IMG]

    Yapılışı:
    Fırını 200 derece ısıtın. Bir tencereye tereyağını, küp kesilmiş soğan, sarmısak ve biberleri sırayla ekleyerek soteleyin. Levrek ve karidesi ekleyin ve karıştırın. Mantar, fesleyen, kekik, maydanozu da katın ve sotelemeye devam edin, domatesleri ekleyip karıştırın, 5 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.Hazırladığınız güveç karışımını güveç kaplarına bölüştürün ve üzerine kaşar rendesi serpiştirin. Isıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.Sıcak servis yapın.