Karides Haşlaması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Karides Haşlaması Tarifi Resimli
    Resimli Karides Haşlaması Tarifi
    Karides Haşlaması
    Karides Haşlaması nasıl yapılır, Karides Haşlaması yemek tarifi


    [​IMG]

    Malzemeler
    yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
    8-10 bardak su
    1/ 2 kahve fincanı sirke
    2 yemek kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.

    Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin. Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin.

    Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.

    Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin. Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin.

    Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg gelir. Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35 adedi 1 kg gelebilir.