Karides haşlama

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. KARİDES HAŞLAMA

    Gereçler:

    Yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
    8-10 bardak su 1/ 2 kahve fincanı sirke
    2 yemek kaşığı tuz
    Yapılışı:
    1. Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.
    2. Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin. Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin.
    Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg gelir. Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35 adedi 1 kg gelebilir.