Karatay diyeti örnek menü

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda MisLinA tarafından 6 Haziran 2011 tarihinde açılan konu



  1. karatay diyeti menüsü


    Kalori hesabı yapmayan; kırmızı et, tereyağı, yumurta, pastırma, kuru fasulye, turşu, kuruyemiş gibi yiyecekleri sertbest bırakan "Karatay Diyeti"nden bir haftalık örnek menü.
    Karatay diyetine göre bir haftalık örnek menü burada... Bu listede bir hafta boyunca yenebilecek yiyecekler ve yemek saatleri yer alıyor.

    PAZARTESİ
    Kahvaltı (08.00-09.00)
    İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)
    8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
    Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
    4-5 adet gün kurusu kayısı
    Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
    Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

    Öğle yemeği (13.00-14.00)
    Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye
    Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
    Bir su bardağı tuzsuz ayran
    Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

    Ara öğün (şart değil) (15.00)
    Yarım su bardağı kadar ceviz
    Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

    Akşam yemeği (18.00-19.00)
    Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)


    SALI
    Kahvaltı (08.00-09.00)
    Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
    8-10 adet tuzsuz zeytin
    Bir avuç içi kadar beyaz peynir
    2-3 adet çarliston yeşilbiber
    5-6 adet minik domates
    Şekersiz çay ya da süt
    Bir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

    Ara öğün (şart değil) (10.00)
    Yarım su bardağı kadar ceviz
    Bol su ya da yeşil çay

    Öğle yemeği (13.00-14.00)
    Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeği
    Lahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)
    Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt

    Ara öğün (şart değil) (15.00)
    Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesi
    Bir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)
    Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesi
    Nescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak

    Akşam yemeği (18.00-19.00)
    Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir)
    Bir tabak pilaki
    Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
    İki kibrit kutusu kadar tahin helvası


    ÇARŞAMBA
    Kahvaltı (08.00-09.00)
    Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
    Bir avuç içi kadar beyaz peynir
    2-3 adet tatlı kırmızıbiber
    Yeşil çay ya da sevilen bitki çayı
    Bir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

    Ara öğün (şart değil) (10.00)
    Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)
    Bol su ya da bitki çayı

    Öğle yemeği (13.00-14.00)
    Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye
    3-4 adet ızgara köfte
    1 kase yoğurt
    Turp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
    Bol su veya ayran

    Ara öğün (şart değil) (15.00)
    Bir elma ya da armut
    1 kase yoğurt

    Akşam yemeği (18.00-19.00)
    3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara
    Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze bakla
    Mevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu


    PERŞEMBE
    Kahvaltı (08.00-09.00)
    İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet
    8-10 adet tuzsuz zeytin
    Bir avuç içi kadar beyaz peynir
    1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalık
    Taze maydanoz ve kırmızıbiber
    Yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
    Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

    Ara öğün (şart değil) (10.00)
    Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
    Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı

    Öğle yemeği (12.00- 13.00)
    Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolası
    Bir tabak zeytinyağlı pırasa
    5-6 adet minik domates
    Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
    Bol su

    Ara öğün (şart değil) (15.00)
    Bir ufak portakal veya mevsim meyvesi
    Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

    Akşam yemeği (18.00-19.00)
    Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve roka
    Buğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatası
    Bir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya


    CUMA
    Kahvaltı (08.00-09.00)
    İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet
    8-10 adet tuzsuz zeytin
    Bir avuç içi kadar peynir
    Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalık
    Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
    Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

    Ara öğün (şart değil) (10.00)
    Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)
    Bol taze limonlu su ya da bitki çayı

    Öğle yemeği (12.00- 13.00)
    Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)
    Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumak
    Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
    Bol su ya da ayran

    Ara öğün (şart değil) (15.00)
    Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)
    Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay

    Akşam yemeği (18.00-19.00)
    3-4 kalem kuzu pirzolası
    Mevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
    Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası


    CUMARTESİ
    Kahvaltı (08.00-09.00)
    Pastırmalı yumurta
    8-10 adet tuzsuz zeytin
    Bir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte
    Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
    Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

    Ara öğün (şart değil) (10.00)
    Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)
    Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

    Öğle yemeği (12.00- 13.00)
    Bir porsiyon bonfile ızgara
    Taze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğan
    Yoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı
    Bol su veya ayran

    Ara öğün (şart değil) (15.00)
    Bir ufak boy portakal veya elma
    Şekersiz yeşil çay

    Akşam yemeği (18.00-19.00)
    Balık ızgara
    Dilimlenmiş beyaz turp
    Bol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
    İki kibrit kutusu kadar tahin helvası


    PAZAR
    Kahvaltı (08.00-09.00)
    Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurta
    Bir avuç içi kadar beyaz peynir
    8-10 adet tuzsuz zeytin
    Tatlı kırmızıbiber, domates ve salatalık
    Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
    Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

    Ara öğün (şart değil) (10.00)
    Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)
    Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

    Öğle yemeği (12.00-13.00)
    Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)
    Bir adet kuru soğan
    Çoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
    Bol su

    Ara öğün (şart değil) (15.00)
    Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)
    Şekersiz çay

    Akşam yemeği (18.00-19.00)
    Balık ızgara
    Taze yeşil soğan, bol roka ve domates
    Közlenmiş taze kırmızıbiber


    NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00’den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemeli; bol su, taze limon eklenmiş olarak içilebilir ve mümkünse yatmadan önce 30-40 dakika kadar yürüyüş yapılmalı.