Karamelli etimek tatlisi

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 22 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. KARAMELLI ETIMEK TATLISI

    [​IMG]


    Malzemeler:

    2tepeleme yemek kasigi un
    1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir)
    4-5 yemek kasigi tozseker
    3 + 1/2 su bardagi sut
    100gr. margarin veya tereyagi
    1 yumurta, 2 parca damla sakizi (veya 1 paket vanilya)
    1 paket kizarmis ekmek dilimleri (ulker, etimek vs.)
    Serbet icin:
    1+1/2 su bardagi tozseker
    2+1/2 su bardagi su


    Yapilisi:

    Ufak bir tencereye tozsekeri koyup ocagin altini kisiktan hafif yuksek derecede acin.
    Tahta bir kasikla arada karistirarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini saglayin. Sekerin cok koyulasip yanmamasina dikkat edin.
    Sekerinizin yarisindan fazlasi eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu sekere dokun.
    1_Seker sertlesip fokurdayacaktir. Buharin sizi yakmamasina dikkat edin. Biraz eriyince kalan suyuda ilave edip kisik ateste buun seker eriyene kadar arada karistirarak serbetinizi hazirlayin.
    2_Buyuk dikdortgen cam kalibiniza etimekleri dizin. Uzerine serbeti kepce ile dokerek yedirin. Artan etimekleri isterseniz serbete batirip yumussattiktan sonra ortadan ikiye bolerek kalibin yanlarina sikistirabilirsiniz.
    3_Kremayi yapmak icin damla sakizini kullaniyorsaniz sekerin az bir kismiyla havanda dovup kirin.
    4_Yumurta, damla sakizi ve sekeri ayri bir tencerede cirpma teli ile cirpin.
    5_Un ve nisastayi ekleyip tekrar karistirin.
    6_Azar azar unu ilave edip katilasip goz goz olana kadar karistirarak pisirin.
    7_Altini kapatip yagi ilave edin.
    1-2 dakika kadar cirpma teli ile hizlica karistirin. (Daha cok uzamasini isterseniz mikserle 5-8 dakika arasi cirpabilirsiniz.
    8_Serbetini cekmis kizarmis ekmeklerin ustune kremayi dokup ustunu duzeltin. Hindistan cevizi serpip buzdolabinda sogumaya birakin.