Karamelli Elma Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 18 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Karamelli Elma Tatlısı Tarifi
    [​IMG]

    İçerdiği C Vitamini etkisi ile elma; bağışıklık sistemini hastalıklara karşı korur. Karamelli elma tatlısı soğuk algınlıklarına karşı da koruyucudur.

    Malzemeleri

    3 adet orta boy elma
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    Tarçın yada hindistan cevizi

    Karamel için

    1,5 su bardağı şeker

    Yapılışı

    Elmaların kabuklarını soyup içlerini oyun.
    Orta boy tencereye elmaları alıp üzerine yarım su bardağı şekeri serpin.
    İki su bardağı suyu ilave edip elmalar yumuşuncaya kadar pişirin.
    Ocaktan alıp suyunu süzdükten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
    15 Dakika 175 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    Karemel için 1,5 su bardağı toz şekeri tavada eritip karamel haline getirin.
    Fırından çıkan elmaların içlerin karamelle doldurun.
    Hafif ılındıktan sonra üzerine hindistan cevizi yada tarçın serperek servis yapın.