Karamel Soslu İrmik Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 24 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Malzemeler

    1,5 Kilo süt
    6 Yemek kaşığı irmik
    3 Yemek kaşığı mısır nişastası
    1,5 Su bardağı şeker
    1 Yemek kaşığı tereyağı
    1 Paket vanilya
    Karamel sos

    Yapılışı

    Sütün içine irmiği, nişastayı ve şekeri ilave edip karıştırarak pişirin. Bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Soğuk suyla çalkalanmış kek kalıbı veya kuplara boşaltın. Dolapta soğuduktan sonra ters çevirip üzerine Karamel sos veya dilediğiniz sosu dökerek servis yapın.
    Afiyet olsun…

    Kaynak:Gönlünce Lezzetler