Karakız Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 15 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Karakız Tatlısı (6 Kişilik)

    [​IMG]

    Malzemeler


    Hamur İçin:

    125 gr Margarin
    5 Adet Yumurta
    1.5 Su Badrağı Toz Şeker
    1.5 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Kakao
    1 Paket Kabartma Tozu
    Şerbet İçin:
    2 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    Krema İçin:
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
    4 Su Bardağı Süt
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker


    Yemeğin Tarifi


    Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.Margarin,yumurta,toz şeker,un,kakao ve
    kabartma tozunu iyice çırpın.Yağlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 170
    derecelik fırında kızarana dek pişirin.
    Şerbeti hazırlayın.1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatın.
    Soğuduktan sonra,kekin üstüne dökün.Keki buzdolabına alın.
    Kremayı hazırlayın.Bunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye
    alın.Karıştırarak pişirip,soğuk kekin üzerine gezdirin.
    Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.Üzerine dövülmüş fındık,fıstık yada
    meyve dilimleriyle süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.