Karakız Tatlısı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda anniccha tarafından 3 Kasım 2010 tarihinde açılan konu

  1. Resimli Karakız Tatlısı Tarifi
    Karakız Tatlısı Yapılışı
    Karakız Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı

    [​IMG]

    Malzemeler
    Hamur İçin:
    125 gr Margarin
    5 Adet Yumurta
    1.5 Su Badrağı Toz Şeker
    1.5 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Kakao
    1 Paket Kabartma Tozu
    Şerbet İçin:
    2 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    Krema İçin:
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
    4 Su Bardağı Süt
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker

    Yapılışı
    Ön hazırlık olarak keki hazırlayın. Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın. Yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
    Şerbeti hazırlayın. 1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın. Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün. Keki buzdolabına alın.
    Kremayı hazırlayın. Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın. Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin.
    Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin. Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
     
Yükleniyor...
- Karakız Tatlısı Tarifi Forum Tarih
Karakız Tatlısı Damak Keyfi 15 Eylül 2008
Karakız Keki Tarifi Resimli Damak Keyfi 16 Eylül 2012
Pekmez Tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi Kadınca 18 Mayıs 2016
Gerçek tavuk göğsü tatlısı yapımı Kadınca 17 Mayıs 2016