Karakız Tatlısı Tarifi

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve anniccha tarafından 3 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. anniccha Üye

    Resimli Karakız Tatlısı Tarifi
    Karakız Tatlısı Yapılışı
    Karakız Tatlısı Tarifi ve Hazırlanışı


    [​IMG]

    Malzemeler

    Hamur İçin:
    125 gr Margarin
    5 Adet Yumurta
    1.5 Su Badrağı Toz Şeker
    1.5 Su Bardağı Un
    2 Çorba Kaşığı Kakao
    1 Paket Kabartma Tozu
    Şerbet İçin:
    2 Su Bardağı Su
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    Krema İçin:
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
    4 Su Bardağı Süt
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker

    Yapılışı

    Ön hazırlık olarak keki hazırlayın. Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın. Yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
    Şerbeti hazırlayın. 1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın. Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün. Keki buzdolabına alın.
    Kremayı hazırlayın. Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın. Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin.
    Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin. Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.


Benzer konu başlıkları: Karakız Tatlısı
Forum Başlık Tarih
Hamur İşleri Karakız Tatlısı 15 Eylül 2008
Hamur İşleri Karakız Keki Tarifi Resimli 16 Eylül 2012
Tatlılar ve İçecekler Kabak Tatlısı Nasıl yapılır? 30 Aralık 2013
Tatlılar ve İçecekler Höşmerim Tatlısı nasıl yapılır? 20 Aralık 2013
Tatlılar ve İçecekler Değişik bir tat Mısır Tatlısı Nasıl Yapılır? 10 Mayıs 2013