Karadeniz Mutfağının Özellikleri

'Türkiye ile ilgili' forumunda Nalan tarafından 13 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

  1. Karadeniz'e özgü lezzetlerin başında hamsi, karalahana ve mısır gelir. Karadeniz halkı hamsi ile pek çok yemek hazırlamaktadır. Bunlardan en bilinenleri "hamsili pilav", "hamsi köftesi", "hammsi tatlısı", "hamsi çorbası" dır.

    Bilindiği gibi karalahana A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Karadeniz halkı karalahanayıda mutfaklarndan bu nedenle eksik etmezler.

    Mısır ise, başta ekmek olmak üzere pek çok Karadeniz yemeğinde kullanılır. Sıkça tüketilen malzemeler arasında turşu, tereyağı ve peynir de yer alır.

    Zorlu coğrafyasına karşın doğadan toplanan çeşitli bitkiler de yöre mutfağı lezzetlerine katkıda bulunur.
     
Yükleniyor...
- Karadeniz Mutfağının Özellikleri Forum Tarih
Karadeniz Bölgesi fazla göç vermesinin nedeni Nedir? Bilgi Rehberi 3 Eylül 2016
Karadeniz bölgesinin iklim özellikleri ilkbahar Sözel Dersler 28 Ocak 2015
karadenizin ünlü meyvesi hangisi Soru Cevap 9 Kasım 2012
Mavi Karadeniz Frekans 2013 Uydu Frekans 8 Ekim 2012