Karadeniz Mutfağının Özellikleri

Konusu 'Türkiye ile ilgili' forumundadır ve Nalan tarafından 13 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Nalan Üye

    Karadeniz'e özgü lezzetlerin başında hamsi, karalahana ve mısır gelir. Karadeniz halkı hamsi ile pek çok yemek hazırlamaktadır. Bunlardan en bilinenleri "hamsili pilav", "hamsi köftesi", "hammsi tatlısı", "hamsi çorbası" dır.

    Bilindiği gibi karalahana A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Karadeniz halkı karalahanayıda mutfaklarndan bu nedenle eksik etmezler.

    Mısır ise, başta ekmek olmak üzere pek çok Karadeniz yemeğinde kullanılır. Sıkça tüketilen malzemeler arasında turşu, tereyağı ve peynir de yer alır.

    Zorlu coğrafyasına karşın doğadan toplanan çeşitli bitkiler de yöre mutfağı lezzetlerine katkıda bulunur.