Kaplumbağa Pastası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 20 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kaplumbağa Pasta Nasıl Yapılır


    Kaplumbağa Pasta İçin Malzemeler:

    3 adet yumurta

    3 kahve fincanı tozşeker

    3 kahve fincanı un

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    100 gram bitter çikolata

    100 gram sütlü çikolata

    1 kutu krema

    3 adet kakaolu topkek

    5 adet kivi


    Kaplumbağa Pasta Yapılışı:

    Geniş bir kapta yumurtaları tozşekerle birlikte mikserin en üst seviyesinde koyu bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın.

    Daha sonra elenmiş unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla çırpın.

    Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra bütün malzemeyi tekrar çırpın.

    Orta büyüklükte yuvarlak bir fırın kabının içine boşaltın.

    Yüz yetmiş beş derece fırında otuz dakika pişirin. Piştikten sonra soğutun ve küçük kareler halinde kesin.

    Diğer tarafta bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları krema ile karıştırın. Bu karışımı, küçük kareler halinde kestiğiniz pandispanya ile karıştırın.

    Kaplumbağa formu vereceğiniz kaba önce streç film serin. Hazırladığınız karışımı bu kabın içine boşaltın.

    Donan kaplumbağanın gövdesini servis tabağına alın. Topkeklerden dört adet ayak ve bir adet baş hazırlayıp, yerleştirin. Kaplumbağanın üzerini kivi dilimleri ile kaplayın. Bonibonlarla süsleyin.