Kaparili Patlıcan

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kaparili Patlıcan Tarifi
    Bu yemeğin 1 porsiyonu 90 kaloridir.
    4 KİŞİLİK
    HAZIRLAMA SÜRESİ: dk
    PİŞME SÜRESİ: dk

    Malzemeler

    2 bostan patlıcanı
    2 soğan
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 domates
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 çay bardağı su
    20 yeşil zeytin
    2 çorba kaşığı kapari
    Tuz

    Hazırlanışı
    * Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.

    * Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin. Patlıcanı ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.