Kanseri Önleyen Baharat

'Şifalı Bitkiler' forumunda Blue tarafından 29 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Bu baharat Kanseri engelliyor.

    [​IMG]


    Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi "kurkumin"in laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı.

    Dr. Sharon McKenna ve ekibi, kurkuminin kanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını gördü.
    Uzun zamandır kurkumin maddesinin iyileştirici etkisi bulunduğu düşünülüyordu.

    Kanser uzmanları, British Journal of Cancer dergisinde yayımlanan araştırmanın, doktorların yeni tedaviler bulmalarına yardımcı olacağını belirtti.

    Birleşik Krallık Kanser Araştırma kurumundan Dr. Lesley Walker, bu araştırmanın, zerdaçalda (hint safranı) bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağını söyledi.

    Walker, özafagus kanseri oranının 1970'lerden bu yana yarı yarıya arttığını, bunun obezite, alkol tüketimi ve reflü hastalığındaki artıştan kaynaklanıyor olabileceğini bildirdi

     



  2. Cevap: Kanseri Önleyen Baharat

    ben bu konuyu açmıştım geç kaldın senden önce davrandım :f30::f30::f30::f30: