Kanser’den korkma

'Hastalıklar' forumunda Dark tarafından 17 Şubat 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kanser’den korkma
    Toplum, adeta, öyle korkutuluyor ki; nerede ise, dünyayı cehennem, sağlamı hasta, akıllıyı deli ilan ediliyor.

    Kantarın topuzu kaçarken, arada doğruluğu çok tartışmalı bazı tavsiyeler mutlak doğru gibi iddia ediliyor.

    Korkutanlara fazla kulak asma.

    Önce hayatını düzenlemeye çalış, elinden geldiği kadar.

    İşin gereğini yapabildiğin en üst düzeyde yaptıktan sonra hangi inanç değerin varsa ona yönel, tevekkül et, dua et, olumlu düşün.

    Allah dermansız dert yaratmamıştır.

    Kanser türlerinin önemli bir kısmı sağlıklı beslenme ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak önlenebilir.

    Kansere karşı koruyucu ve kanser tedavisini destekleyici gıdaların alınması gelmektedir. Günlük beslenme çok fazla para harcamadan, sağlıklı hale getirilebilir.

    Sonra, kansere sebep olan sigara başta olmak üzere diğer etkenlerden uzak durmak gelir.

    Kanserden korunmak veya tedavi için sağlıklı beslenmede ilk olarak; beyaz ekmekten uzak durun, çoğu belediyenin ürettiği ve fırınlardan ucuz sattığı tam buğday ekmeği (doğal köy ekmeği) alın.

    Türkiye; dünyanın en iyi, en temiz, en sağlıklı doğal su kaynaklarına çok sayıda sahip olan ender ülkelerdendir.

    İçerik kalitesi, pH değeri, kaynağın debisi, kaynakta dolum, kaynak çevresinde bulunan atık salan tesis, yerleşim alanı olup olmadığı gibi özellikler dikkate alınarak şişelenmiş suların daha iyilerini seçerek içmeli.

    Mutlaka; katkısız yağlı süt, katkısız yağlı yoğurt tercih edin. Kararınca.

    Yağlı süt faydalıdır. Tabiidir ki; abartmadan, kararınca. Sütün yağında; konjuge linoleik asit (CLA) gibi sağlık için faydalı maddeler vardır.

    CLA kanser önleyici, kolesterol düşürücü, kalp hastalıklarına karşı koruyucu, şişmanlığı azaltıcı ve önleyici, bağışıklık sistemini destekleyen, vücudun gelişmesine katkı yapan çok değerli bir bileşiktir. Et, süt, et ürünleri ve süt ürünlerinde bulunur.

    Yağ olarak; Zeytinyağı, fındık yağı, yer fıstığı yağı tercih edin. İmkan yoksa ayçiçeği yağı kullanın. Tereyağını kararınca yiyebilirsiniz.

    % 1-2’den fazla trans yağ içeren margarinlerden ve benzeri yemeklik katı yağlardan uzak durun. Margarin gibi katı bitkisel yağların reklamlarında trans yağ içermediğini iddia edenler gerçekten uzaktır. Üretim sürecinde trans yağı tümüyle çıkarmaları mümkün değildir, içerdiği oranı ne kadar azaltıldığı önemlidir.

    Balık, yayılan hayvanının kırmızı eti, köy tavuğu, köy yumurtası tercih edin. İmkan yoksa tesis hayvanı kırmızı eti, tesis tavuğu ve yumurtası yiyin.

    Peynir altı suyundan yapılan, sağlığa çok yararlı lor peyniri tercih edin.

    Tuz olarak, yıkanıp öğütülmüş ama rafine edilmemiş kaya tuzu kararınca kullanın.

    Sebzeyi, meyveyi mevsiminde tercih edin.

    Kanserden korunmak için işte ucuz, etkili gıdaların belli başlıları şunlardır:

    Elma,

    Domates,

    Siyah havuç ve suyu,

    Lahana,

    Turuncu havuç,

    Çekirdekli siyah kuru üzüm ve (kabuk+çekirdek+meyvesi ile çekilmiş) suyu,

    Taşköprü sarımsak, kuru soğan,

    Zeytin, sızma zeytinyağı,

    Siyah Türk Çayı,

    Kuru siyah erik ve hoşafı,

    Şalgam suyu,

    Kuru incir,

    Siyah turp,

    Kuru dut,

    Kiraz,

    Yaban mersini,

    Kuru fasulye,

    Ceviz,

    Kayısı çekirdeği,

    Fındık, fındık yağı,

    Yer fıstığı, yer fıstığı yağı,

    Portakal, limon,

    Çekilmiş çörekotu,

    Yoğurt,

    Doğal tam buğday ekmeği.

    Bu sayılan gıdaların mevsimine, hastalık durumunuza göre; bir çoğunu günlük, kimini haftalık, tamamına yakınını ise aylık olarak en azından birkaç kez de olsa mutlaka kararınca almanız gerek.