Kanser Yapmayan Mangal formülü

'Sağlık bilgisi' forumunda HazaN tarafından 10 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Mangal nasıl yakılmalı,
    Kanser yapmayan mangal nasıl hazırlanır

    Tarın Bakanlığı tarafından hazırlanan bir broşürde mangalcılar uyarıldı. Broşürde, kanserojenlerin oluşmaması için mangal ateşi ile pişirilen et arasında 15 santimetre mesafe bırakılması isteniyor, ayrıca şu bilgilere yer veriliyor: “Et ve et ürünleri, yumurta ve kanatlı etlerini iyice pişirmek önemlidir. Donmuş sığır eti, balık ve tavuk eti pişirilmeden önce tamamen çözdürülmelidir. Yemeklerin bir kez daha ısıtılması sırasında, gıdanın bütün kısımlarında sıcaklığın en az 70 dereceye ulaşması gerekmektedir. Yemeklerde kullanılan yağların fazla yakılması kanserojen maddelerin artmasına yol açar. Ateş ile pişirilen etin arasında 15 santimetre kadar mesafe olmalıdır.”