Kanser Yapan Maddeler

'Sağlık Rehberi' forumunda Gazel tarafından 29 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Gıdalarda sıkca kullanılan 3 madde ne yazıkki kansere yol açabiliyor. Amerika ve İngiltere'de yasak olan bu maddeler ülkemizde turşu yapımından bisküviye kadar pekçok gıdada kullanılıyor.
    İşte tehlikeli üç madde (3E)
    E 221 sodyum benzoat,
    E 951 Aspartam
    E 952 siklomat

    Sodyum Benzoat kolalı ve gazlı içeceklerde, hazır turşu ve soslarda, bazı bisküvi ve alkolsüz içeceklerde küflere karşı koruyucu olarak kullanılıyor.

    Aspartam, diyet içeceklerde, sakızlarda, şekerlerde, hazır gıdalarda, bir çok diyet ürününde, soslarda bulunuyor.

    Siklomat ise içeceklerde ve diyet ürünlerinde kullanılan çok kuvvetli bir suni tatlandırıcı. Yüksek dozda ve uzun süre alındığında hayvanlarda mesane kanserine, farelerde kromozom anomalilerine yol açıyor.