Kanser riski taşıyan besinler

'Zaman Tüneli' forumunda Eylem tarafından 16 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Eylem

    Eylem Editör Site Yetkilisi


    Kanser riski taşıyan besinler

    [​IMG]
    Çağımızın hastalığı olan kanser yanlış beslenme ile fitili çekilmiş bir bomba gibi insan hayatını riske atıyor. Uzmanlar kansere davetiye çıkaran besinler ile ilgili pek çok araştırma yapmış ve sonucunda ortak besinler şu şekilde listelenmiş.

    ilk sırayı ne yazık ki beyaz un alıyor. Rafine edildikten sonra işlenen beyaz un ne yazık ki pek çok zararlı kimyasal içeriyor. Hem kilo alımına neden oluyor hem de kanser riskini arttırıyor. Bu nedenle beyaz un yerine tam tahıllı unlar tercih etmekte fayda var.

    Patlamış mısır da ne acıdır ki riskli besinler arasında. Özellikle mikrodalgada pratik bir şekilde patlatılan mısırlar yüksek oranda kanserojen içerir. Kadınlar için daha risklidir.

    Hayatımızın bir parçası olan jel şekerler, pastalar, gazozlar da kanser riski taşıyan besinler arasında görünüyor. Özellikle jel şekerler kanser hücrelerinin üremelerini arttırıyor.

    Hemen hemen her mutfakta bulunan sosis, salam gibi et ürünleri aşırı tuz ve kimyasal barındırır. Düzenli bir şekilde bu gıdaları tüketen kimselerde erken ölüm riski tüketmeyenlere göre %43 daha fazla.

    Özellikle genç neslin sıklıkla tükettiği patates cipsleri bir çok hastalık ile birlikte kanserinde en önemli davetçisidir. Ayrıca trans yağı içeren tüm atıştırmalıklarda aynı risk mevcuttur.

    Görüldüğü gibi yabancısı olmadığımız pek çok gıda kanser riski taşıyor. Bu ürünlerden ne kadar uzak durursak sağlıklı günlere bir adım daha atmış olacağımızı aklınızdan çıkarmayın.