kanguru hakkında bilgi kısa

'Hayvanlar Alemi' forumunda YAREN tarafından 31 Aralık 2008 tarihinde açılan konu


  1. Kandurular karınlarında yavrularını taşıyabilmek için bir kese bulunan bu sevimli hayvanlar, annelerine muhtaç oldukları sürece yavrularını burada taşırlar. kangurular Avustralya’da yaşar. yavruları serçe parmak kadar küçüktür. dünyaya geldiklerinde gözleri görmez ve tüyleri olmaz. doğduktan itibaren annesinin kesesinde güvendedir. burada beslenir, burada uyur,
    burada büyür. biraz büyüdükten sonra da annesinin kesesinden dışarı başını çıkarır. annesinin kesesinden çıktıktan sonra dinlenmek için tekrar keseye geri girerler.

    kanguru.

    anne kanguru oldukça korumacıdır. yavrularına karşı en ufak bir tehlike sezdiğinde derhal yavrusunu kapıp kesesine koyarak sıçraya sıçraya kaçar. kangurular koşmazlar. sıçrayarak ilerlerler.

    arka bacakları sıçramaya son derece müsaittir, çok güçlü bacakları vardır. uzun kuyruğu ise sıçrarken denge sağlamasına yardımcı olur.

    kangurular canlılar için tehlikeli değildir. onlar sadece bitkiyle beslenir. sevimli, zararsız ve hatta utangaçtırlar. fakat tehlike altında olduklarında elbette kendilerini korumak için savunmaya geçerler. önce arka ayaklarını yere vurarak hırlar gibi sesler çıkarırlar. düşmanıyla temasa geçtiğinde de önce pençeleriyle yakalar, arka ayaklarıyla da tekmelerler.