Kandil Simidi

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 8 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    MALZEMELERi:
    1 paket margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 yumurtanın sarısı
    2 çay kasığı şeker
    1 çorba kaşığı tuz
    1 çay bardağı yoğurt
    1 yumurtanın akı
    1 kase susam
    Alabildiğince un
    1 paket kabartma tozu

    HAZIRLANIŞI:
    Margarin elle iyice yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur. Yavaş yavaş un ilave edilir. Unun üzerine kabartma tozu da konur. Hamur sertleşene kadar un ilave edilir. Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak onlara simit gibi şekil verelim. Yağlı tepsiye dizelim. Hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulayarak yerlerine koyalım. Isıttığımız fırına koyarak pişirelim. Kızarınca fırından çıkaralım. Simitlerimizi soğuyunca tepsiden çıkaralım. kaynak
     



  2. Cevap: Kandil Simidi

    pardus rüyandami gördün bu saate :)))) tsklr paylasim icin...
     



  3. Cevap: Kandil Simidi

    Bi zamanlar ne kadar çok yapardım "öğrencilik yılları" :) Eline, emeğine sağlık =)