kandil simidi

'Damak Keyfi' forumunda HaYaL-PeRi tarafından 11 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. malzemeler: 1 pakaet margarin
    1,5 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı sirke
    yarım çay bardağı şeker
    bikaç tutam tuz(arzuya göre)
    bi pakaet kabartma tozu
    aldığı kadar un
    üzeri için: bir yumurta
    susam
    istenirse çörek otu

    yapılışı:
    margarini oda sıcaklığında yumuşatın margarin, sıvı yağ, sirke, şeker ve tuzu ilave edip iyice birbirine karışmasını sağlayın. kabartma tozunu ilave edip elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un kadıp hamuru yoğurun. hamurdan küçük parçalar alarak elinizde silindir şeklinde yuvarlayıp simit haline getirin önce yumurtaya sonra susama bandırıp tepsiye dizin ve fırına verin.. afiyet olsun
    [​IMG]