Kandil Simidi nasıl yapılır?

'Bunları biliyormusunuz' forumunda Eylem tarafından 17 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Eylem

    Eylem Editör Site Yetkilisi


    Kandil Simidi nasıl yapılır?

    [​IMG]
    Bugün kandil komşularınıza güzel bir kandil simidi yapıp ikram etmek istemez misiniz? Eğer cevabınız evet ise buyurun size pratik bir kandil simidi tarifi…

    Öncelikle malzemelere geçmeden yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın ki sarısını malzemelerin içine ekleyip beyazını pişmeden önce üzerine sürebilelim. Şimdi malzemelerimiz;

    • 1 yumurtanın sarısı
    • 125 gr margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 3 kaşık yoğurt
    • 2 çay kaşığı karbonat
    • 1 kaşık sirke ya da limon suyu hangisini tercih ederseniz
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz
    • 2 tatlı kaşığı şeker
    • Kulak memesi kıvamına gelecek kadar un…
    Evet malzemelerimiz bu kadar dikkat ederseniz hepimizin evinde kolaylıkla bulabileceği malzemelerden oluşuyor kandil simidimiz. Şimdi yapılışına geçelim.

    Bütün pastalarınızda ilk yapacağınız iş şeker ve yumurtayı ilk olarak güzelce çırpmak olsun. Bu sayede daha güzel bir hamur elde edersiniz.

    Şimdi yumurta ve şekeri iyice çırparak işe başlayalım. Şeker yumurta ile iyice karışınca içine tuzu ekleyip yeniden çırpın. Sırasıyla yoğurdu, margarini ve sirke ya da limon suyu (hangisi varsa birisini tercih edin) ile köpürttüğünüz karbonatı, son olarak da unu ilave ederek hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Hamur yoğurma işlemi bitince içine sıvı yağınızı ilave edin ve iyice yetirin.

    Kulak memesi kıvamına gelen hamurunuzdan küçük parçalar kopararak simit şeklini verin. Daha önce ayırdığımız yumurtanın beyazına bu simitleri batırın ardından da susama bulayın. Yumurta beyazını mikser yardımıyla çırparak köpürtebilirsiniz.

    Hazırladığınız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun…