Kandil Helvası

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 25 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzeme:

    200 gr.margarin
    2 su bardağı un
    1.5 su bardağı toz şeker
    4 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1/2 su bardağı fındık kırığı
    Hazırlama:
    Margarini geniş bir tavada eritip kızdırdıktan sonra,fındık kırığını ilave edin ve kavurun,fındık kırığı kavrulurken derin bir kaseye şeker,kakao,su ve süt koyup şeker eriyene kadar çırpın.Fındık kırığı kavrulunca içerisini un ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırın.
    Pembeleşen una kakaolu şerbet karışımını ilave edin.Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.Hamuru küçük toplar haline getirin.Hindistan cevizine beleyin ve servisinizi yapın dilerseniz hindistan cevizi yerien fındık kırığına da bulayabilirsiniz.
     



  2. Cevap: Kandil Helvası

    cok yedim bunu tadı cok guzel
     



  3. Cevap: Kandil Helvası

    Bluem yaptınmı sen bu helvadan bugün yoksa benimi kandırıyon :f20:
    Yaptıysan beni çagirmadiysan bittiğinin resmidir çünkü çok severim bu helvayı biliyorsun :(