Kandil Halkası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kandil Halkası Tarifi
    Kandil Halkası Tarifi
    Kandil Halkası yapılışı

    Kandil Halkası Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Kandil Halkası için malzemeler

    4 su bardağı un
    Yarım paket yaşmaya
    1 adet yumurta
    Tuz
    Su

    Kandil Halkası nasıl yapılır

    Karıştırma kabına 4 su unu alın ve unun ortasına 1 yumurtayı kırın. Yumurtanın üzerine yarım paket yaşmayayı ilave edin.Unun üzerine tuzu serpişitrin. Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı ve yumurtayı elinizle eritin.

    Daha sonra mayayı erittikten sonra un ile beraber karıştırın ve kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak hamur elde edin.Hamuru biraz dinlendirin. Tavaya sıvıyağı alın.

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasından parmağınızla delin. Hamuru kızdırılmış sıvıyağa alın ve kızartın. Çeşitli peynirlerle, zeytin, domates, salatlıkla ve reçellerle kızartığınız hamurları servis edin.