Kandil Çöreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kandil Çöreği Tarifi Oktay Usta
    Kandil çöreği Oktay Usta Tarifi
    kandil Çöreği nasıl Yapılır
    resimli kandil çöreği tarifi
    kandil çöreği yapımı
    oktay usta kandil çöreği tarifi

    [​IMG]


    Malzemeler :

    1 Çay B. Süt
    1 Çay B. Sıvıyağ
    1 Su B. Su
    2 Çorba K. Şeker
    1 Yumurta
    1 Çorba K. Mahlep
    2 Çorba K. Tereyağı
    1 Paket Yaşmaya
    1 Çay K. Tuz
    Ustasından Un Ölçüsü

    Üzeri İçin:
    Yumurta Sarısı
    Çörekotu
    Susam

    Hazırlanışı

    Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Ilık su ve yaşmayayı ortasına koyup çözüyoruz.


    Ardından süt, sıvıyağ, şeker, yumurta, mahlep, tereyağı, tuz ve 15 kaşık tepemele unu koyup yoğuruyoruz.


    Mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp rulo şeklinde sarıp uçlarını birleştiriyoruz.


    Birleştirdiğimiz kısmı biraz daha yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz.


    Tepside biraz daha mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.


    Çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.