Kan Yapan Besinler Nelerdir?

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda Yasemin tarafından 20 Ağustos 2013 tarihinde açılan konu


  1. Kan yapan besinler



    Kansızlık bir hastalık olmayıp bir sağlık durumu veya rahatsızlığı olarak kabul edilmesi gereken bir şikayettir.
    Kansızlığın doğal tedavisi için vücudun demir ve C vitamini ihtiyacını karşılayan veya demir emilimini artıran besinler ve yiyecekler ile beslenmek son derece gerekli ve önemlidir.

    Kansızlığın farklı türleri vardır. Dört ana başlıkta kansızlık;vücudun yeterli miktarda kırmızı kan hücresi üretmemesinden,mevcut kırmızı kan hücrelerinin sayısının azalmasından,kan kaybı, demir minerali bakımından zayıf beslenme ve kronik hastalıklar, kurşun zehirlenmesi veya çeşitli böbrek rahatsızlıkları nedeniyle oluşmaktadır.

    Kansızlığa iyi gelen bitkiler, sebzeler, meyveler soya sütü, çiğ sebzeler, özellikle pırasa, ıspanak kereviz, karnıbahar, yulaf, pekmez gibi birçok besin vardır.