Kan Portakalı Reçeli Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 1 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kan Portakalı Reçeli Tarifi Resimli
    Kan Portakalı Reçeli Tarifi
    Kan Portakalı Reçeli Nasıl Yapılır

    Malzemeler:
    600 gr kan portakalı
    2 adet limon
    750 ml soğuk su
    900 gr toz şeker

    [​IMG]

    Yapılışı:
    Bir gün önceden, portakalları ve limonları iyice yıkayın. Ortadan ikiye kesin. Sivri bir bıçakla çekirdeklerini çıkarın, yarım ay şeklinde çok ince dilimleyin. Aralarda kalmış çekirdekleri de çıkararak, portakal ve limon dilimlerini derince bir tencereye koyun. Üzerine soğuk suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 12 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu işlem portakalların kabuklarını yumuşatıp, portakalın kabuğunda doğal olarak bulunan pektini çıkarır.
    Ertesi gün tencereyi ocağın üstüne koyun. Kapaksız olarak, orta ateşte 30 dakika fokurdatın. Toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Reçel çok hızlı kaynamaya başladığında ısıyı bir miktar azaltın.
    45 ile 60 dakika arası bu kaynatma işlemine devam edin. Şurupta iri baloncuklar görülmeye ve hafifçe koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatın. Hemen steril yaptığınız kavanozlara paylaştırın.

    Afiyet olsun...