Kan hastalıkları hakkında

'Hastalıklar' forumunda Destina tarafından 4 Mart 2009 tarihinde açılan konu



  1. Çilek, vücudu serinletir, zehirlerden arındırır ve kanı temizler.
    Fındık, içerdiği B grubu vitaminler nedeniyle kan yapısını kuvvetlendirip, ruhsal gerginliği ortadan kaldırır.
    Adaçayı yapraklarından elde edilen toz kanı düzeltir. Ahlat (yaban armudu), kan deveranını düzenler. Armut, kansızlığı giderir.
    Arpa‘nın suda kaynatılarak elde edilen sıvısı kansızlığa iyi gelir.
    Biberiye çiçekleri ekmek ve tereyağı ile birlikte yenirse kanı temizler.
    Böğürtlen yaprakları içeriği oluşmadan toplanıp gölgelikte demetler halinde kurutulur ve bundan yapılan şurup kanı temizler.
    Çentiyane çiçeği, sonbaharda toplanır, kansızlığa iyi gelir.

    Isırgan otu kökü ve yaprakları kaynatılıp içilirse kanı temizler ve kan yapar.
    Ispanak, pancar, lahana, dere otu, havuç, elma, erik, üzüm, domates ve kayısı kansızlığa iyi gelir. Taze yaprakları salata yapılarak yenirse kanı temizler. Kökü kurutularak kavrulur, kahve gibi içilir veya kahveye ilave edilir.
    Kantaron kansızlığa iyi gelir.
    Karalahana kan dolaşımını düzenler, metabolizma rahatsızlıklarını iyileştirir. Lahana kanı temizler.
    Kavun‘un en önemli özelliği, kanı temizlemesidir.
    Kereviz, semizotu kanı temizler.
    Kırmızı ayrıkotu kökünden yapılan ilaçlar ağrıları dindirir, kanı temizler.
    Melek otu kanı çoğaltır.
    Mürver ağacı meyveleri ile vitamin kürü yapmak ve kanı temizlemek için bol miktarda mürver meyvesi yenir.
    Pırasada bol miktarda vitamin vardır. Çiğ yenildiğinde kan yapıcı etki gösterir.
    Sarımsak kanı temizler.