Kamkat Meyvesi Reçeli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 11 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu


  1. Kamkat Meyvesi Reçeli Nasıl Yapılır


    Kamkat meyvesini bilenler için harika bir reçel tarifi hazırladık beğeneceğinizi umduğumuz bu reçel tarifini mutlaka denemenizi öneriyorum inanın lezzetine bayılacaksınız.

    Kamkat Reçeli İçin Gerekli Malzemeler

    -300 gr. Kahverengi Seker
    -1/2 Limonun suyu
    -1 CK Kakule – Kardamom
    -500 gr Kamkat
    -1 YK rendelenmis Zencefil

    Kamkat Reçeli Yapılışı Kolay gibi görünen reçel tarifi biraz uzun sürüyor bayanlar bunun nedneni ise meyvelerin küçük olması ve içerisinde bulunan çekirdeklerinin iri olmasıdır.Reçel yapımına ilk önce Kamkat meyvelerini yıkayarak başlıyoruz.Güzelce yıkadığınız meyvelerin içersindeki çekirdeklerini ve dilediğiniz büyüklükte doğrayın.
    Daha sonra ayrı bir kapta kahverengi şeker ile 1 saate yakın bekletin ara sıra karıştırmanız gerekiyor.Bir saat beklettikten sonra derin bir tencerenin içerisine limon suyu zencefil ile kakule katın bir saat hafif ateşte karıştırarak pişirin.1 Saat sonrasında altını kapatın biraz ılıdıktan sonra kavnoza koyun kapağını sıkıca kapatın.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/kamkat-receli-53082.jpg]kamkat-receli-53082[/IMGALT]