Kamerunun Yemekleri

'Ülkeler' forumunda Sitem tarafından 27 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kamerun'un Yemekleri
    Kamerun'un meşhur Yemekleri
    Kamerun Mutfağı , Kamerunlular Ne Yerler
    Kamerun yemek kultürü hakkında bilgiler.


    Kamerunun Yemekleri


    Kamerun mutfağı iste bu iki urun uzerinedir genelde; sebze ve balık.
    Evlerde genelde zebze yemekleri pişirilir. Deniz kıyısındaki yerlerde ise balıksız sofra nerdeyse bulunmaz.

    Makarna, burger gibi yiyeceklerin tüketimi de artmaktadir fakat bunlar genelde çok pahalidir.

    Kamerunluların en sevdiği yemek, aynı zamanda milli yemekleri olan Ndolé'dir. Ndole aslında bir çesit yahnidir.
    Malzemeleri, kuru yemiş, fındık fıstık, yeşil sebze yaprakları, balık veya et.
    Bunlarin hepsini birden kaynatıp yahni olarak yiyorsunuz. Bu yemek içindekiler kolay bulundugu için Kamerun'un bütün bölgelerinde ve zengin fakir herkes tarafindan pişirilir.

    Kameruna özel diger yemeklere şu örnekler de verilebilir; Broset (bir çeşit balik, tavuk veya et kebabi). Sangah (misir ve çeşitli sebzelerle yapilir).