Kamboçya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Ülkeler' forumunda Aysell tarafından 2 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kamboçya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
    Kamboçya Vizesi İçin Gerekli Evraklar nelerdir


    Ticari Vize

    1- Pasaport--(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış---Temdit süresi en az 6 Ay ve

    Pasaporta boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar ''

    ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

    2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

    3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.
    4- Davetiye.(Kamboçya’daki görüşmeye gidilecek firmadan iş gezisiyle ilgili davetiye)
    5- Şirket antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Kamboçya Fahri
    Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

    6- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş )
    7- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası -- son 3 ay tarihli)
    8- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
    9- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
    10- Otel ve Uçak Rezervasyonu
    11- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3- 4. ile var ise uzatılmış diğer Geçerlilik sürelerini
    gösteren sayfaları (yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar) ve son kimlik sayfası olan 60. sayfa'nın
    fotokopilerini görmek istemektedir!!
    SSK lı olarak çalışanlar yukarıdaki evraklara ek olarak:
    12- SSK işe giriş bildirgesi
    13- Maaş Bordrosu


    Turistik Vize

    1- Pasaport--(Pasaport sahibi tarafından imzalanmış---Temdit süresi en az 6 Ay ve

    Pasaporta boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar ''

    ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

    2- Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

    3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.
    4- Şirket antetli kağıdına-kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Turistik seyahat
    edileceğini belirten Kamboçya Fahri Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış talep dilekçesi
    5- Konsolosluk pasaportunuzun 1-2-3- 4. ile var ise uzatılmış diğer Geçerlilik sürelerini
    gösteren sayfaları (yani 5-6-7-8-9-10. sayfalar) ve son kimlik sayfası olan 60. sayfa'nın
    fotokopilerini görmek istemektedir!

    Önemli Uyarılar

    BORDO (Normal) (YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) SİYAH (Diplomatik) tüm T.C pasaportlarına vize uygulanmaktadır.!!. (Bkz:Vize Rejimi Tablosu)

    Lütfen Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün imzalı olmasına ve mutlaka boş vize sayfasının bulunmasına pasaport temdit süresinin ise en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.

    Vize başvuru formları İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak - okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.

    İstanbul Kamboçya Fahri Başkonsolosluğu tüm vize müracaatlarını Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 09.00 - 15.00 saatleri kabul etmekte ve başvurular 3-4 iş gününde sonuçlanmaktadır.

    Seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapın ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol edin.

    Alıntı