Kalp Krizi Riskini Azaltmak İçin

'Sağlık bilgisi' forumunda EyLüL tarafından 13 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kırmızı Biber ve Tarçının Faydaları Nelerdir?
    Kırmızı Biber ve Tarçın Kalp Krizini Azaltıyormu?
    Kalp Krizi Riskini Azaltmak İçin
    Kırmızı biber ve tarçın kalp krizi riskini azaltıyor
    ABD’de bulunan Penn State Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, kırmızı biber ve tarçın gibi baharatlar, yağlı yiyeceklerin kalp üzerindeki zararlı etkilerini azaltıyor

    [​IMG]
    Araştırma kapsamında, 30 ile 65 yaş arasındaki katılımcılardan, iki kaşık baharat içeren yağlı yiyecekler yemeleri istendi. Biberiye, kekik, tarçın, zerdeçal, kırmızı biber, karabiber, karanfil ve sarımsak tozundan oluşan bu baharat karışımını yiyen katılımcıların kanlarındaki antioksidan faaliyetinde yüzde 13 yükselme gözlendi. Araştırma sonucunda baharatların, yağlı yiyeceklerin kalp üzerinde oluşturduğu baskıyı azalttığı belirlendi. Çalışmayı yürüten Sheila West, “Normalde yağlı yiyecekler tükettiğinizde, yağın bir bileşeni olan trigliserit seviyesinde yükselme olur. Eğer bu çok sık gerçekleşirse, kalp hastalıkları riski yükselir. Araştırmada, baharat eklenen yağlı yiyeceklerdeki trigliserit artış oranının yüzde 30 azaldığını gördük” dedi.

    Kırmızı Biberin Faydaları
    Nottingham Üniversitesince yapılan araştırma sonucuna göre acı kırmızı biber kanser hücrelerini yok edici özelliktedir.
    Acı kırmızı biberdeki kapsaisin kanser hücrelerinin ölümünü tetiklemekte ve sağlıklı hücrelere zarar vermemektedir.
    Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada kapsaisinin, prostat kanseri hücrelerini yok edİci etkisi tespit edilmiştir.

    Tarçının Faydaları
    Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir. Beyin yorgunluğu ve sünmenajar çok faydalıdır. Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vücut sıcaklığını yükseltir. Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi geçirmeye yardım eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar. Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir.