Kalp hastaları için diyet

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda YAREN tarafından 31 Mart 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kalp hastaları için diyet,
    Kalp hastaları diyeti,
    Kalp hastaları için yaz diyeti,

    Prof.Dr. Mustafa Şan, kalp hastalarının yaz aylarında hayvansal yağlar, yumurta ve kabuklu deniz ürünleri tüketmelerini önerdi.

    Dr. Abdullah Işıkhan, kalp hastaları için moralin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Kalp rahatsızlıklarının en önemli nedenlerinden bir tanesi de aşırı strestir.” dedi.

    Kalp hastalarına yemekte uyarılarda bulunan Hastanenin Kardiyoloji Kliniği Direktörü Prof. Dr. Mustafa Şan, şunları söyledi: “Ciddi bir kalp hastalığı sonucu damarların daralması ve tıkanması sebebiyle uygulanan tıbbi müdahaleyle hayata yeniden merhaba diyen hastalarla bir araya geldiğimiz için çok mutluyum Hastalarımız bundan sonraki yaşamlarında hasta olduklarını hiç unutmamalı.”

    Türkiye’de kalp krizi geçiren üç kişiden birinin hayatını kaybettiğini anlatan Şan, sözlerine şöyle devam etti: “Kalp rahatsızlıklarının önüne geçmek için beslenmemize çok dikkat etmeliyiz. Özellikle kolesterol bakımından kısıtlı hayvansal yağlar, yumurta ve kabuklu deniz ürünlerini tüketmeliyiz. Ayrıca hipertansiyonu olan kalp hastaları da tuz tüketiminden kaçınmalıdır.”

    Kalp hastalığının kronik olduğunu söyleyen Şan, şöyle konuştu: “Kalp rahatsızlıklarının tam olarak geçmesi mümkün değil. Tedavi ile kontrol altına alınabilir. Ayrıca kalp hastalarının sürekli doktor kontrolü altında olması çok önemli. Bu sayede olası bir kalp krizine karşı önlem alınabilir. Kalp hastalıklarının tedavisinde günlük egzersiz çok önemli ve yararlıdır. Günlük 6 kilometrelik bir yürüyüş, 30 dakikalık yüzme ve benzeri egzersiz kalp rahatsızlıklarının önüne geçebilir.

    Egzersizler mutlaka hava sıcaklıklarının düşük olduğu saatlerde aç veya yemekten iki saat sonra yapılmalı. Yaz aylarında olduğumuz için bol bol sıvı tüketilmeli. Kalp hastalıklarını önlemenin en iyi yollarından birisi de su içmektir.