Kaliteli meyve ve sebze nasıl anlaşılır?

'Haberler' forumunda cemre gizem özen tarafından 6 Kasım 2008 tarihinde açılan konu


  1. Kaliteli meyve ve sebze nasıl anlaşılır?

    Tüm Sebze, Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, taze ve kaliteli ürünleri seçmenin basit yollarının bulunduğunu söyledi.



    Er, bu konuda şu bilgileri verdi:

    Domates: Ağır, kırmızı ve kabuğu ince olanı tercih edilmeli. En lezzetli domates, güneşte olgunlaşan ve yaz aylarında toplanan domatestir. Olgun ve iyi domatesin tepe kısmının çevresinde hafif yeşil çizgiler olur.

    Salatalık: İyisi kısa, parlak ve kalem gibi dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü salatalık iyi değildir. Sapı yeşilse salatalık tazedir.

    Ayva: Sapsarı olmalı ve kokusunu dışarıya vermeli. Koklanarak seçilebilir.

    Patlıcan: Simsiyah olmalı ve tutulduğunda ele renk vermemeli. Dışa renk vereni ilaçlanmıştır.

    Üzüm: Sapı mutlaka yeşil olmalı. Beyaz üzüm biraz sarımsı görünmeli, siyah üzüm de simsiyah olmalı. Üzümün sapı yeşil değilse taze değildir.

    Armut: İyi armudun rengi tam sarıdır ve serttir.

    Kayısı: Kalitelisi serttir, kızarıktır ve ele alındığında ağır olduğu hissedilir.

    Çilek: Çileğin iyisi, düzgün görünümü olanıdır. Olgunlaşmış çilek yenilmelidir. Olgunlaşmamış çileğin aroması azdır ve serttir. Çileğin güneşte az duranı makbuldür.

    Portakal: Kabuğu ince ve parlak olanı tercih edilmelidir.
     



  2. [​IMG]

    bunlar kaliteliye benziyor cemre gizem:f40:
     



  3. Cemree teşekkürlerr faideli bilgilerr.

    Genelde market alışverişi yaptığım için tek çeşit oluyor... Semt pazarlarındada seçme imkanı yok.. Bakıyorsun süper gözüküyor üsttekilerr... 2 kilo alınca alltan çürük çarıklar dolduruluyor.. Bende tekrar en üste döküyorum onları.... Gelenler görsün diye..
    En güzeli bahçende kendin organik tarım yapacaksın... Pazardan aldığın salatalık eve gelene kadar büyüyüp poşetini yırttığı bir dönemde en sağlıklısı bu bence...