kalburabastı

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 23 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler
    - 250 gr. tereyağı veya eritilmiş margarin
    - 1/3 bardak sıvı yağ
    - 1 tatlı kaşığı karbonat
    - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - 1/2 bardak süt
    - 4 su bardağı un
    - Şerbeti İçin:
    - 1,5 su bardağı şeker
    - 1 su bardağı su
    - 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Yapılışı
    Unu bir kaba koyup ortasını açın ve tereyağını veya sıvı yağı koyun, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elinizle veya mikserle karıştırmaya başlayın. Yumuşak, güzel bir hamur olana kadar süt ekleyerek yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Akşamdan dolaba koyup en azından 4-5 saat dinlendirin.

    Soğutulmuş hamuru dolaptan alıp, golf topu veya biraz daha büyük hamur parçalarına ayırın. Rendenizin küçük delikli tarafını kullanıp her topu bastırıp açın ve içi kısmen boş daha büyücek bir hamur topu elde edin. Üst kısmında rendenin delik izleri kalacaktır. Yağlı kağıt üzerine koyarak 350 derecelik fırında 35 dakika veya üstü kızarana kadar pişirin.

    Şurubu;
    Daha önceden 1,5 bardak şekeri 1 bardak su ile 1 tatlı kaşığı limon suyu koyarak 25 dakika kaynatın. Soğutup, çok sıcak olan pişmiş kurabiyeleri içine atın. 10 dakika kadar sonra çıkarıp, fırında sıcak tuttuğunuz diğerlerini şuruba atın. Topların hepsi şurupta biraz kalınca servis tabağına alın ve şurubun hepsini üstlerine dökün

    [​IMG]

    [​IMG]
     



  2. En cok severek yedigim tatlilar arasinda ,gerci ben her tatliyi cok severek yerim tabiki bu ayri bi mesele:f106:paylastigin icin tesekkürler Blue:f40:
     



  3. çok severek yaptığım ve de yediğimiz bir tatlı ellerine sağlık BLUE:f40:
     



  4. Bluecim ben bir tatlı sever olarak yemekten değil bakmaktan şeker komasına girecem. Çok sevdiğim bir tatlı buda.Gerçi sevmediğim yok da.Bayramda hepsinden istiyorum. Yok yok bayrama kadar dayanamayacağım ben :f106::f40:
     



  5. eline saglık Blue
     



  6. Anlaşıldı Blue sizde bu tarifler oldukça bizde verdiğimiz kiloları alacağız tatlı dayanamadığım tek vazgeçilmezi Allah korusun şeker hastası olduğumu düşünemiyorum bile hergün komaya girerdi herhalde..TEŞEKKÜRLER....
     



  7. :f1::f1::f1:

    ama bu haksızlık neden ben bu tarifleri hep sabah görüyorum ne yapma olanağım var nede yeme :f196:

    ben almıym teşekkürler:f42:

    ;) :yinede harika görünüyor Blue ellerine sağlık :f106::f106:
     



  8. Teşekkürler Blue...
     



  9. Tatlıyla hiç aram yoktur ama bayramda gelen misafirlerime ikram için yapımı ve tarifi pratik bir tatlı.
    Teşekkürler Blue
     



  10. Bisi demicem hmn kiziyon, gzl gözüküyor ama ugrasamam. ;) :

    Ismi güzelmis kalburabastı, kaldir ayagini diye kötü bi espri yapilabilen tatli demek ki.:f30:
     



  11. ahh mislina ben de tatlısız bir dünya düşünemiyorum :f106:
     




  12. cossack tatlının adı üzerindeki şekilden dolayı yani eskiden kalburlar varmış ve bu kalburlara bu hamuru şekil vermek için bastırırlarmış
    :f196:

    ayakla falan alakası yok :f19:
     



  13. Tatlı deyince akan sular durur...
    Teşekkürler Blue :f40: