Kalburabastı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kalburabastı tatlısı,Kalburabastı tatlı Tarifi,Kalburabastı yapılışı,Kalburabastı tatlısı nasıl yapılır?

    Kalburabastı Tarifi

    [​IMG]

    MALZEMELER

    •125 gr. oda ısısında margarin,
    •Yarım çay bardağı sıvı yağ,
    •1 Çay bardağı irmik,
    •2 Çorba kaşığı hindistan cevizi,
    •2 Çorba kaşığı pudra şekeri,
    •1 Tane yumurta,
    •1 Paket kabartma tozu ve vanilin,
    •1 Su bardağı ceviz, ( içine koymak için)
    •Aldığı kadar un

    ŞERBETİ

    •4 su bardağı şeker,
    •4 su bardağı su,
    •Yarım limon.

    ÜZERİ İÇİN: Hindistan cevizi, toz antep fıstığı, kırık fındık..

    Kalburabastı Yapılışı
    [​IMG]

    Malzemeden kulak memesi kıvamında hamur yap. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Rendenin tırtıllı kısmına bastırıp içine yarım ceviz koy ve kapat. Yağlanmış tepsiye sırala. Daha sonra 180 derecelik fırında kızarana dek pişir. Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun. Fırından çıkan sıcak kalbura bastıların üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün üzerini başka bir tepsi ile kapatıp soğumasını bekleyin. Üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı vs ile süsleyip soğuk servis yapın.
    Afiyet olsun..
     



  2. Cevap: Kalburabastı Tarifi

    iftara bu kadar zaman kala bakmak konuya işkence gibi:D