Kalbura Bastı Tatlısı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 26 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu


  1. Türk mutfağının nefis şerbetli tatlarından biri olan kalbura bastı tatlısını henüz denemediyseniz ya da yeniden denemek istiyorsanız şimdi tam zamanı..

    İşte kalbura bastı tatlısı tarifi.
    [​IMG]
    Malzemeler


    1 Su bardağı sıvıyağ
    1,5 Su bardağı şeker
    1 Çay bardağı dövülmüş ceviz içi
    1/3 Çay bardağı limon suyu
    2 Su bardağı su
    1 Paket vanilin
    1 Çay kaşığı kabartma tozu
    Aldığı kadar un

    Hazırlanışı

    Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10-15 dakika.kaynatın
    Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
    Unu derin bir kaba koyup ortasını açın.
    İçine erimiş margarini, vanilini, kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı şekeri ilave edin.
    Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun.
    Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlaklar yapın.
    Her bir yuvarlağı kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın.
    Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup elinizle tekrar yuvarlayın.
    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
    Piştikten sonra maşa yardımıyla içi derin kare bir borcama alıp soğuk şerbeti üzerine dökün.
    Soğuk servis yapın.

    Mutlaka şerbet soğuk,tatlı sıcak olmalıdır ki şerbeti iyice içine çeksin.
     



  2. Cevap: Kalbura Bastı Tatlısı

    Hiç denemediğim fakat çok sevdiğim bir tatlıdır.Tarifte kolaymış en kısa zamanda yapmam lazım ;)