Kalamata Zeytinli İagos Balığı resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 7 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Kalamata Zeytinli İagos Balığı
    Kalamata Zeytinli İagos Balığı nasıl yapılır
    Kalamata Zeytinli İagos Balığı

    MALZEMELER

    (4 kişilik)
    150 gr lagos (veya mezgit)
    balığı
    20 gr kalamata zeytini
    2-3 tel safran
    1 havuç
    1 soğan
    1 dolmalık kırmızıbiber
    1 dolmalık sarı biber
    1 domates
    1 çay bardağı zeytinyağı
    10 gr tereyağı
    Tuz ve karabiber
    [​IMG]
    Yemek Tarifi
    Balığı ayıklayıp temizleyin. Soğan ve havucun kabuklarını soyup jülyen kesin. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tel safranları yarım çay bardağı zeytinyağında eritin. Balığı safranlı zeytinyağında marine edin. Teflon tavaya alıp her iki tarafını kızartın. Ocaktan alıp fazla yağını süzdürün. Sos için derin bir tavanın içinde kalan zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp sebzeleri soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Balığı servis tabağına alın. Üzerine sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.