Kalamar Tava

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 5 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler


    6 Orta Boy Kalamar
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    1 Çorba Kaşığı Şeker
    1 Tatlı Kaşığı Karbonat
    1 Su Bardağı Un
    Tuz

    Sos İçin:

    1 Kutu Doğranmış Domates
    1/2 Yarım Havuç
    2 Arpacık Soğanı
    1 Diş Sarmısak
    1/2 Kereviz
    1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    Tuz
    1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen



    Yemeğin Tarifi


    Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında
    halka şeklinde doğrayalım. Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım
    (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için)

    Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım. Kalamarları una bandırıp fazla
    ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene
    dek kızartalım.

    Sos İçin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım. Kerevizi aynı irilikte doğrayalım.
    Tavaya sıcı yağı koyalım. Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek
    yumuşayana dek soteleyelim. Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp
    tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika
    kaynatalım. Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim.

    Afiyet olsun.
     



  2. ne yalan sölim bu yemeğide ilk duyuyorum hele dur bi tadına bakayim.himmm nefis eline sağlık Öylesine:f73::f196::f118: