Kalamar Kızartması Nasıl Yapılır?Tarifi

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve HazaN tarafından 12 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. HazaN Admin Yönetici Admin


    Kalamar nasıl kızartılır
    Kalamar kızartması tarifi
    Kalamar tarifi


    [​IMG]

    Kalamar Kızartması
    1 kg. kalamar
    1 şişe maden suyu
    1 su bardağı galeta unu
    1 tatlı kaşığı tuz

    Kızartmak için;
    sıvıyağ


    Kalamar temizlenir halka şeklinde doğranır, kaynayan suya atılırak yarım haşlanır. Maden suyunda bir süre bekletilir. Daha sonra kalamar dilimleri, galeta, tuz karışımına batırılarak, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.

    Not: Kalamar küçük ve körpeyse, haşlamaya gerek yoktur.
     

Sayfayı Paylaş