Kalamar Kızartması Nasıl Yapılır?Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu

  1. Kalamar nasıl kızartılır
    Kalamar kızartması tarifi
    Kalamar tarifi

    [​IMG]

    Kalamar Kızartması
    1 kg. kalamar
    1 şişe maden suyu
    1 su bardağı galeta unu
    1 tatlı kaşığı tuz

    Kızartmak için;
    sıvıyağ


    Kalamar temizlenir halka şeklinde doğranır, kaynayan suya atılırak yarım haşlanır. Maden suyunda bir süre bekletilir. Daha sonra kalamar dilimleri, galeta, tuz karışımına batırılarak, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.

    Not: Kalamar küçük ve körpeyse, haşlamaya gerek yoktur.
     
Yükleniyor...
- Kalamar Kızartması Nasıl Forum Tarih
Kalamar Balığı Nasıl Pişirilir Damak Keyfi 8 Haziran 2013
Kalamar tava nasıl yapılır? Damak Keyfi 29 Aralık 2011
Kalamar yemek caiz midir? Sorularla İslamiyet 28 Aralık 2011
Tartar Soslu Kalamar Tarifi Resimli Damak Keyfi 22 Haziran 2011