Kalamar Kızartması Nasıl Yapılır?Tarifi

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve HazaN tarafından 12 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. HazaN Admin

    Kalamar nasıl kızartılır
    Kalamar kızartması tarifi
    Kalamar tarifi


    [​IMG]

    Kalamar Kızartması
    1 kg. kalamar
    1 şişe maden suyu
    1 su bardağı galeta unu
    1 tatlı kaşığı tuz

    Kızartmak için;
    sıvıyağ


    Kalamar temizlenir halka şeklinde doğranır, kaynayan suya atılırak yarım haşlanır. Maden suyunda bir süre bekletilir. Daha sonra kalamar dilimleri, galeta, tuz karışımına batırılarak, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.

    Not: Kalamar küçük ve körpeyse, haşlamaya gerek yoktur.


Benzer konu başlıkları: Kalamar Kızartması
Forum Başlık Tarih
Deniz Ürünleri Kalamar Balığı Nasıl Pişirilir 8 Haziran 2013
Soru Cevap Kalamar tava nasıl yapılır tarifi 24 Ocak 2012
Değişik Yemek Tarifleri Kalamar tava nasıl yapılır? 29 Aralık 2011
Sorularla İslamiyet Kalamar yemek caiz midir? 28 Aralık 2011
Deniz Ürünleri Tartar Soslu Kalamar Tarifi Resimli 22 Haziran 2011