Kalamar Balığı Nasıl Pişirilir

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 8 Haziran 2013 tarihinde açılan konu


  1. Kalamar Balığı Nasıl Yapılır


    Kalamar Balığı hazırlamak için öncelikle gerekli olan malzemeleri yazalım ardındna Kalamar Balığının nasıl pişirildiğine geçelim ne dersiniz bayanlar :f40:

    1 kg. kalamar,1 şişe maden suyu,1 su bardağı galeta unu,1 tatlı kaşığı tuz Kalamarları Kızartmak için sıvıyağ

    Öncelikle Kalamarları güzelce temizleyin ardından halka şekliden doğrayın.temizlenir halka şeklinde doğranır, kaynayan suyun içerisine atılır ve güzelc ehaşlanır.Hemen ardından maden suyunun içerisinde biraz bekletilir kalamar dilimlerini galeta ununa bulayın kızgın yağın içerisinde kızartın hepsi bu kadar Afiyet olsun..Küçük ir hatırlatma eğer kalamarlar çok küçük ve taze ise haşlanmasına gerek yoktur direk kızartabilirsiniz.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/kalamar-tarifi-19821.jpg]kalamar-tarifi-19821[/IMGALT]