Kakulenin Kullanımı

'Şifalı Bitkiler' forumunda Wish tarafından 26 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kakulenin Faydaları
    Kakule Nasıl Kullanılır
    Kakulenin Yararları

    [​IMG]

    Kakule Batı ve Güney Hindistan, Güneydoğu Asya’nın sıcak bölgelerinde yetişen, 4-5 m boyunda, büyük yapraklı çok yıllık bir bitki cinsidir. Özellikle Güney Hindistan’ın bataklık ormanlarında yabânî olarak yetişir. Kakulenin meyveleri 1-2 cm uzunlukta, sarımsı yeşil ve kirli beyazımsı renktedir. Tohumları mercimek şeklinde ve büyüklüğünde, kırmızımsı esmer renkte olup, keskin kokuludur. Kakule yetiştiği yere göre isim alır. Seyhan kakulesi, Malabar kakulesi, Siyam kakulesi gibi

    KAKULENİN FAYDALARI
    - Dizanteriyi tedavi eder.
    - Bol idrar söktürür.
    - Mideyi çalıştırır, gaz söktürür.
    - Mide gazı dolayısı ile meydana gelen kalp rahatsızlığını önler.
    - Mide bozukluğu sonucu meydana gelen Migreni geçirir.
    - Akciğerler için antiseptiktir.
    - Bronşite çok faydalıdır.
    - Kakule, dövülerek toz haline geitirilip, buruna çekirlirse nezleyi keser.
    - Ağız Kokusuna: Kakule Aktarlarda kapsül şeklinde bulunan (çekirdek kakule diye satılıyor olabilir) kakuleden yanınızda bulundurun ve gün içerisinde sakız gibi çiğneyin. Hem ferahlatır hem de ağız kokusunu giderir.

    - Mide Bulantısı İçin: Mideniz bulandığında, kaynatacağınız nanenin içerisine bir tutam kakule atın ve daha sonra limon ve bal ilave ederek için. Bulantınız iyileşecektir

    İştahsızlık için: İştahsızlara Kaynatılmış kakule esmer şeker veya balla tatlandırılıp içildiğinde iştahsızlık probleminin çözümünde bir hayli yol almış olursunuz. - Kakule, Nane ve kekikle beraber kaynatılıp içilen kakule hem mide yaralarına hem de midede oluşan gazların giderilmesinde faydalıdır.

    - Zihin açmak için : Zihni güçlendirici etkisi vardır

    Kakulenin Kullanımı :

    kakule tohumları 1 bardak kaynar suya o anda ezilen 1 tatlı kaşığı dolusu kakule tohumu konur. 10-15 dakika süreyle demlendirilerek elde edilen infüzyon, günde üç kez birer bardak içilir. Eğer iştah açıcı ya da gaz söktürücü etkisinden yararlanılacaksa, bu infüzyon yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır.