Kakaolu Şekerpare

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 29 Nisan 2010 tarihinde açılan konu


  1. Kakaolu Şekerpare

    [​IMG]


    Malzemeler


    1 Adet margarin
    2 Adet Yumurta
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Yarım çay bardağı pudra şekeri
    Yarım çay bardağı irmik
    1 Çay bardağı hindistan cevizi rendesi
    1 Paket kabartma tozu
    1 Paket vanilya
    2 Çorba kaşığı kakao - alabildiği kadar un

    Şerbeti için


    4 Su bardağı toz şeker,
    3,5 su bardağı su,
    1/4 limon,
    üzerine fındık


    Yapılışı
    Karıştırma kabına iyi yumuşamış oda sıcaklığında margarini, sıvıyağı, kakaoyu ve yumurtalari koyup bir güzel karıştırıyoruz. Üzerine irmiği, hindistan cevizini, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Onunda üzerine vanilyayı kabartma tozunu unla karıştırıp harcın üzerine döküyoruz. Unun ölçüsü kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralık bırakarak diziyoruz. Üzerine fındık, badem veya ceviz parçasını hamura batırarak koyuyoruz. Önceden ısıtılmıs 170 derece sıcaklığında bulunan fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz. Şerbeti hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapıyoruz. Şekerparemizi fırından aldıktan sonra her ikisinide sıcak olarak buluşturuyoruz.


    Afiyet Olsun


     



  2. Cevap: Kakaolu Şekerpare

    Ben bu tatlıyı pek sevmiyorum en hoşuma giden tatlı Kemal Paşa tatlısı:)
     



  3. Cevap: Kakaolu Şekerpare

    Dün akşam canım nasıl çekmişti. Tembellikten yapmaya üşendim. Kakaolusu denemek lazım:f10:
     



  4. Cevap: Kakaolu Şekerpare

    :f73::f73::f73::f9::f50: Ben kakaolu şekerpare İSTİYORUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMM !!!