Kakaolu Acıbadem Pastası

'Damak Keyfi' forumunda karakız tarafından 3 Mart 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler:

    6 su bardağı süt
    Yarım su bardağı su
    4 tane yumurta
    9 çorba kaşığı toz şeker
    2 çorba kaşığı acı kakao
    3 çorba kaşığı rom
    Yarım kahve fincanı koyu kahve
    1 su bardağı acıbadem kurabiyesi ezmesi



    Yapılışı:

    4 çorba kaşığı şeker yarım su bardağı suyu tencereye alın ve kısık ateşte altın renkli karamela olana kadar pişirin.
    Ateşten alarak dikdörtgen bir kek kalıbına dökün ve soğumaya bırakın.
    Sütü kaynatıp ateşten alın.
    Bu arada yumurtaları artan 5 kaşık şekerle iyice çırpın.Ancak karışımın köpük küpük olmamasına özen gösterin.
    Acıbadem kurabiyesini bir kapta ezip kakao,kahve,rom ve sütü ilave edin.Hepsini karıştırıp kalıba boşaltın.
    Hazırladığınız kahveli karışımı önceden ısıtılmış sıcak 170 derece fırında benmari usulü yaklaşık 35 dakika pişirin.
    Benmari suyunun asla kaynama noktasına gelmemesine dikkat edin.Aksi takdirde tatlı katılaşır.Tatlının üzerini çatalla yer yer delin.
    Tamamen soğuyunca kalıptan çıkartın.Dilimleyin ve bir kaşık karamela eşliğinde servis yapın.
    Afiyet olsun..


    aktifmufak