Kahramanmaraş Dondurması Tarifi

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve HazaN tarafından 11 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. HazaN

    HazaN Admin Yönetici Admin

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    21.733

    Kahramanmaraş Dondurmasının Tarifi
    Kahramanmaraş Dondurması Nasıl Yapılır
    Kahramanmaraş dondurmasının yapılışı

    Bir efsanedir Maraş dondurması. Dilden dile, ilden ile adını tadını duyurmayı başarmıştır. Yapılan showlar ile tanıtılan Maraş dondurmasını sizde evinizde yapmak istiyorsanız buyrun size tarif...


    [​IMG]
    Malzemeler:
    5 su bardağı Süt ( “koyun sütü tercih edilmelidir”)
    1 bardaktan biraz fazla şeker ( 250 gram)
    3 gram ( 1 tatlı kaşığı ) SAF sahlep
    Yapılışı:
    Sütü çorba tenceremize alalım ve kaynatalım. Kaynayan süte şekerimizi ilave edelim ve yine kaynatalım.Bu arada bir kase suyun içinde sahlebimizi eritelim. ( Az bir su ile ; ancak 1 tatlı kaşığı sahlep için bir kase su yeterli .)Kaynayan şekerli suyumuza bir yandan erimiş sahlebimizi sicim gibi akıtırken, bir yandan da hızlı hızlı sütümüzü karıştıralım.. ( Sahlep tam olarak düzgün erimediği, biraz topaklandığı için, tel süzgeçten geçirerek akıtalım süte )Karıştıra karıştıra iyice pişirelim.. ( Bu aşamada karıştırırken, biraz savurarak çırpar giib karıştırmaka fayda var.. )Sütümüz her yandan kaynamaya başladıktan 5 dakika kadar sonra tenceremizi ateşten alalım .Ateşten aldığımız sütümüzün, önce bir 5 dakika kadar kepçe ile karıştırıp savurarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım..Sonra sık sık tencerenin yanına gidip aynı şekilde soğuyana kadar kepçe ile savurup karıştıralım.. ( Soğuyana kadar tencerenin başında beklemmize gerek yok; sık sık uğramak şartı ile, başka işlerimiz ile ilgilenip sonra gelip karıştırabiliriz.. Hemen soğumuyor çünkü)Soğuyan malzememizi dondurucuya girebilecek bir kaba aktarıp, Buzlukta veya derin dondurucuya donması için bırakalım..15- 20 dakikada bir çıkarıp, kabın kenarında donmuş olan kısımları ortaya sıyırarak karıştırıp tekrar dolaba kaldıralım.. (Bu karıştırma işlemini tahta kaşıkla ve döverek yaparsak dondurmamız daha da sakızlanır .Dondurmamız katı, sakız gibi olunca dolaptan alıp servis yapalım.Afiyet olsun…​
     
  2. Kircicegi

    Kircicegi Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    93
    Cevap: Kahramanmaraş Dondurması Tarifi

    Maras dondurmasi yapmak cok zor zor sanirdim.. bilgiler icin tesekürler.

    Hemen bir deneyeyim bakalim olcakmi:oops: