Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Nasıl Yapılır
    Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama yapılışı
    Resimli Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama Tarifi


    [​IMG]


    Malzemeler:

    1 adet derisi alınmış levrek fileto
    2 adet ince doğranmış domates
    yarım limon (soyulup slays kesilmiş)
    2 adet ince doğranmış biber
    1 adet defne yaprağı
    6 adet mantar(ikiye veya dörde kesilmiş)
    2 diş sarımsak
    1damla çam sakızı
    krema
    maydanoz
    tereyağ
    tuz ve karabiber

    Hazırlanışı:

    Tereyağında sarımsak, mantar, biber sote edilir. Domatesle birlikte defne yaprağı, çam sakızı, tuz karabiber katılıp, biraz su veya domates suyu ilave edilerek beş dakika daha pişirilir son olarak krema katılır.

    40*40 olarak kesip ıslattığımız yağlı kağıda çukur bir tabak üzerine alarak tuzlayıp biberlediğimiz levrek filetolarını ortaya koyup üzerine hazırladığımız sosu ve dilimlenmiş domates, limon, maydanoz dallarını koyup kağıdı mutfak ipiyle bohça şeklinde bağlıyoruz.

    170 derece’de 20 dakika fırında pişirip servise sunuyoruz.