Kağıtta Alabalık

'Damak Keyfi' forumunda MisLinA tarafından 16 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kağıtta alabalık tarifi
    Kağıtta alabalık nasıl yapılır?
    Alabalık pişirme önerisi

    Malzemeler:
    * 1 demet taze soğan
    * 8 alabalık filetosu
    * 3-4 çorba kaşığı margarin
    * 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
    * 1 limonun suyu
    * Tuz, Karabiber
    * 1 demet maydanoz
    * Yağlı kağıt (fırın kağıdı)
    * Limon dilimleri

    Hazırlanması:
    * Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın.
    * Balık filetolarını temizleyin.
    * Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
    * Yağlı kağıttan filetoları kaplamaya yetecek 60 cm büyüklüğünde 8 parça kesin. Kağıt parçalarını ikişerli olarak üst üstte yerleştirin.
    * Bir tavada margarin ve sıvıyağı birlikte ısıtın. Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle hafifçe tatlandırın.
    * Yağlı kağıtların üzerine ikişer balık filetosu yerleştirip limonlu yağı üzrelerine sürün. Son loarak taze soğan halkalarını üzerine serpin.
    * Kağıtları balıkları örtecek biçimde katlayıp kenar kısımlarını iyice kapatın.
    * Balıkları fırın ızagarası veya tepsisinin üzerine yerleştirip 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
    * Bu arada maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra yapraklarını kıyın.
    * Balığı fırından alıp kağıtları dikkatlice açın. Kağıtları açtığınızda paketlerin içinden buhar çıkacağından, dikkatli olmanızda yarar var.
    * Balıkların üzerine maydanoz serptikten sonra servis tabaklarına alın ve servis yapın.

    afiyet olsun