Kadın göbeği tarifi

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 4 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler:
    *250 Gr. özlü un
    *5-6 Bardak zeytinyağı
    *100 Gr. margarin yağı
    *4 Tane büyükçe taze
    *750 Gr. şeker
    *Yumurta
    *1/2 Kahve k. tuz
    *1/2 Çorba k. limon suyu


    Hazırlanması
    Önce kıvamlı şurubu hazırlayınız. Öbür yanda 100 gr. 4/10 lt. suyla küçük bir tencerede kaynamaya bırakınız. 1/2 kahve sığı da tuz atınız. Su kaynamaya başlarken (buharlaşmamasma dil ediniz) içine elenmiş unu birden atıp, tahta bir spatülle karıştın hallediniz. Bundan sonra hafif ateşte arada bir karıştırarak 5-10 c ka pişiriniz. Ateşten alınız, ılınınca yumurtaları kırıp elinizle yoğ nuz. (Yuvarlarken yer yer çatlamalar olup birleşmezse, 1 çorba ki su koyup tekrar yoğurunuz.)
    Geniş ve derince bir tavaya zeytinyağını koyunuz. Sonra hamuru yağlanmış avuçlarınız arasına 1,5 ceviz büyüklüğünde hamur alıp düzgün bir yuvarlak (bilye gibi) yapınız. Sol avucunuzda tutunuj elinizin baş parmak tarağının bileğe yakın son çıkıntısı ile hafif hafif vurarak, kenarları ortalarından daha kalın bırakılmadan bir parmak inceliğe kadar yassıltınız. Daha sonra yağa batırılmış ret parmağınızla hamurların ortalarını delip,
    Kadın göbeği tarifi

    parmağınızı çevir dolaştırarak deliği genişletiniz. Sonra önceden hazırladığımız soğuk zeytinyağına yüzleri üste gelmek üzere atınız. (Fazla sıkışık olmamalıdır.)
    Yuvarladığınız tatlı hamurlarını önce orta hararetli ateşe koyup,hamurlar yağın yüzeyine yükselinceye kadar tavayı sağa sola, yavaş yavaş sallayınız. Daha sonra hamurların alt kısımları kabuk bağlayınca bıçak ucu ile çeviriniz. Çevrilen tarafları da aynı derecede sertleşince bir kevgirle alt üst ederek, rengi dönmeye başlayınca içlerinin de pişmesi için, ateşini hafifletiniz. Devamlı karıştırarak, koyu saz rengine gelinceye kadar kızartınız.Kızarmış olanları bir kaba çıkarıp bekletmeden, hazırlamış oldu şuruba atınız. 2-3 kere karıştırıp 5 dakika kadar beklettikten sonra bir kaba çıkarınız. Kızartma yağını ılıtıp hamurun kalan kısmını da aynı şekilde kızartınız. Dağıtım tabağına yerleştiriniz. İsterseniz üzerlerine kaymak da koyabilirsiniz.