Kadayıflı Muhallebi

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 25 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Malzemeler:
    300 gr. kuru kadayıf (yaş kadayıfı dondurucuda dondurup kırarak da kullanabilirsiniz)
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı tereyağı + sıvı yağ karışımı
    1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

    Muhallebisi İçin
    1 lt. süt
    1 su bardağı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 poşet kram şanti
    1 su bardağı süt

    Hazırlanışı:
    Kırarak ufalttığınız kadayıfları, şeker ve fındığı yağda güzelce kızarana kadar kavurun.
    1 lt. süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyan muhallebiye ayrı bir yerde 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve güzelce çırpın.
    Geniş bir borcama kavurduğunuz kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve kalan kadayıfları da en üste döşeyin. Soğuk olarak servis edin.
    Gönderen:Nurgül Eryıldır
    Kaynak:Vejetaryen yemekler
    haber7
     



  2. Cevap: Kadayıflı Muhallebi

    Son bir yıldır favori tatlımdır.Misafirlerim de çok begenir.Benim tarifimde fındık yerine ceviz var.Ayrıca muhallebiyi pişirip soğuttuktan sonra krem şantiyi toz olarak karıştırıp çırpıyorum :f40:
     



  3. Cevap: Kadayıflı Muhallebi

    İster muhallebili isterse sade cevizli olsun,sevdiğim nadir tatlılardan biridir.Olsa da yesek canımızı çektirdin Pardus.:))