Kadayıflı Muhallebi Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 25 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Kadayıflı Muhallebi Tarifi
    Kadayıflı Muhallebi Tarifi

    Malzemeler
    250 gr kadayıf
    5 yemek kaşığı toz şeker
    4 yemek kaşığı tereyağ
    1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

    Muhallebi için malzemeler:

    1 litre süt
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı un
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    1 paket krem şant


    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Kadayıfı, şeker ve tereyağ ile birlikte, pembeleşinceye dek kısık ateşte kavurun. Topaklanmaması için arada karıştırın. Biraz uzun sürebilir. İçine cevizi de ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın.
    Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın. Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpın. Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün. Üstüne bütün muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine kadayıfın kalan yarısını da dökün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, ikram edebilirsiniz.